Forum www.gpzed.fora.pl Strona Główna www.gpzed.fora.pl
PAMIĘTAMY O TOBIE KOLEGO I BRACIE!*
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak przyrzadzić kebeb.!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gpzed.fora.pl Strona Główna -> gotowanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kudlaty
moderator



Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pon 13:40, 29 Paź 2007    Temat postu: Jak przyrzadzić kebeb.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak przyrządzić?
Mięso pokroić w cienkie paseczki (ok. 1 cm szerokości, 0,5 cm grubości i 3 cm długie), następnie do misy wrzucić pokrojone mięso, wlać 3 łyżki oliwy i wsypać przyprawę do kebaba. Odczekać 3-4 godz. W tym czasie do jogurtu dodać pokrojony koperek, zioła prowansalskie i czosnek. W sosie ma być wyraźnie czuć czosnek ale z drugiej strony ma przebijać nuta delikatności jogurtu i koperku. Ja daję niecałą główkę. Drugi sos robimy z ketchupu i dodajemy paprykę chilli. Ten sos musi być oooostry Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Może być grubsza. To samo robimy z pomidorem, natomiast cebulę kroimy na tzw. półtalarki. Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki od szaszłyków i pieczemy na grillu. Przypiekamy dość mocno. Pod koniec pieczenia na grilla dajemy chlebek-bułki pita po uprzednim rozcięciu i otwarciu kieszonki. Zewnętrzną stronę bułek skrapiamy wodą. Po upieczeniu jedną wewnętrzną stronę bułki smarujemy sosem czosnkowym a drugą ketchupowym. Wkładamy upieczone mięso, ogórek, pomidor, cebulę. Kolejność obojętna. Po jednej warstwie przelać trochę sosami i nałożyć kolejną warstwe. Znowu przelać i na wierzch nałożć mięso i można znowu przelać sosami i... smacznego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spayker
moderator



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 75
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/10

PostWysłany: Pon 19:56, 29 Paź 2007    Temat postu:

A możesz trochę jaśniej?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Miero
Administrator
Administrator



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pon 21:37, 29 Paź 2007    Temat postu:

No to juz wiemy kto gotuje w Zakopcu :hamster_shiver:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gpzed.fora.pl Strona Główna -> gotowanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin