www.gpzed.fora.pl
PAMIĘTAMY O TOBIE KOLEGO I BRACIE!*
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.gpzed.fora.pl Strona Główna
->
gotowanie
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
formalności
----------------
pierwsze kroki....należy sie przywitać
regulamin
jak wkleić zdjecie
grupa trzymająca władze
----------------
spayker i jego zamiłowanie
zloty,wyjazdy...
----------------
koniec sezonu letniego - trzeba by łyknąć:)
wyjazdy grupowe
imprezka
zdynia 2007
Dołżyca 2007
film
----------------
ciekawe filmy
filmy instruktażowe......
masz pomysł utwórz forum
----------------
moja historia
zasłyszane
gotowanie
LOGO
ONE SĄ Z WENUS? -a może ......
----------------
HOT PATROL AXE
nie wiesz co masz zrobić- zapytaj
kobiety i ich maszyny:)
koncerty,imprezy,przyjecia
dział techniczny
----------------
zapytaj
warsztat
mój sprzet - opis
doktorat młodego
gadżety
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Miero
Wysłany: Pon 21:37, 29 Paź 2007
Temat postu:
No to juz wiemy kto gotuje w Zakopcu
spayker
Wysłany: Pon 19:56, 29 Paź 2007
Temat postu:
A możesz trochę jaśniej?
kudlaty
Wysłany: Pon 13:40, 29 Paź 2007
Temat postu: Jak przyrzadzić kebeb.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić w cienkie paseczki (ok. 1 cm szerokości, 0,5 cm grubości i 3 cm długie), następnie do misy wrzucić pokrojone mięso, wlać 3 łyżki oliwy i wsypać przyprawę do kebaba. Odczekać 3-4 godz. W tym czasie do jogurtu dodać pokrojony koperek, zioła prowansalskie i czosnek. W sosie ma być wyraźnie czuć czosnek ale z drugiej strony ma przebijać nuta delikatności jogurtu i koperku. Ja daję niecałą główkę. Drugi sos robimy z ketchupu i dodajemy paprykę chilli. Ten sos musi być oooostry
Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Może być grubsza. To samo robimy z pomidorem, natomiast cebulę kroimy na tzw. półtalarki. Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki od szaszłyków i pieczemy na grillu. Przypiekamy dość mocno. Pod koniec pieczenia na grilla dajemy chlebek-bułki pita po uprzednim rozcięciu i otwarciu kieszonki. Zewnętrzną stronę bułek skrapiamy wodą. Po upieczeniu jedną wewnętrzną stronę bułki smarujemy sosem czosnkowym a drugą ketchupowym. Wkładamy upieczone mięso, ogórek, pomidor, cebulę. Kolejność obojętna. Po jednej warstwie przelać trochę sosami i nałożyć kolejną warstwe. Znowu przelać i na wierzch nałożć mięso i można znowu przelać sosami i... smacznego.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin